JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Offentliggjør Valla-konklusjonen!

Fellesforbundets avdeling 5 i Bergen krever at Fougner-utvalget offentliggjør konklusjonene i Valla/Yssen-rapporten samtidig som den legges fram for LO-sekretariatet 9. mars.

Det er styret i avdeling 5 som har diskutert den videre håndteringen av Valla/Yssen-saken. De presiserer at det må være utvalgets leder, Jan Fougner, som legger fram konklusjonene for offentligheten.

Personvern

Avdeling 5 krever ikke at hele rapporten legges fram.

– Hensynet til personvernet for alle som har vært intervjuet, er viktig å ivareta. Det betyr at alle detaljer ikke behøver å komme ut. Men konklusjonene til utvalget må være tilgjengelige for media og allmennheten, skriver styret.

LOs troverdighet

At konklusjonene blir offentliggjort med det samme, og av utvalget selv, vi styrke LOs troverdighet, mener avdelingsstyret,– Samtidig vil det ivareta det som er sakens kjerne: at dette handler om en personalkonflikt mellom LO-lederen og en ansatt.

Styret i avdeling 5 mener sterke krefter både på venstresiden og høyresiden i det politiske landskapet prøver å slå politisk mynt på denne personalsaken, blant annet ved å gjøre den til en sak om det faglig/politiske samarbeidet. De tar skarp avstand fra dette.

Åpen LO-ledelse

Avdelingsstyret legger til at de forventer at LO’s ledelse ikke vil være lukket og hemmelighetsfull, men lar Jan Fougner offentliggjøre konklusjonen i rapporten.

– Vi forventer videre at sekretariatet er sitt ansvar bevisst og fatter de vedtak som eventuelt er nødvendig for å reparere LO’s troverdighet som landets viktigste arbeidstagerorganisasjon.

Annonse

Flere saker

Annonse