JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krisepakke til 31,8 milliarder

Fremskrittspartiets forslag til krisepakke kommer i alt opp i 31,8 milliarder kroner.

Av dette er 10 milliarder kroner reduserte skatter for privatpersoner.

Om lag halvparten av partiets tiltakspakke har med skatt å gjøre. Vel 14 milliarder kroner skal brukes til infrastrukturtiltak som vedlikehold og nybygg av ulike slag.

Frp er det eneste opposisjonspartiet som har tallfestet sine forslag. Det er også det eneste partiet som har forslag om redusert personbeskatning.

– For sent

Partiformann Siv Jensen gjentok kritikken av regjeringen fordi den etter hennes mening har reagert for sent.

– Det er urovekkende at den bare konstaterer at ledigheten øker. Den kunne og burde har reagert langt tidligere. Jeg er redd tiltakene kommer for sent, men jeg håper tiltakspakken vil bremse ledigheten, sier hun.

Jensen mener at skattelettelser og reduserte avgifter for arbeidstakere og pensjonister vil bedre kjøpekraften og dermed være med på å få større fart på økonomien.

Blant forslagene er at minstefradraget for lønnsmottakere økes til 83.000 kroner og minstefradraget for pensjonister til 76.000 kroner. Dette gir i alt en lettelse på 10 milliarder kroner.

Andre forslag handler om kutt i arbeidsgiveravgiften for seniorer og fjerning av avgiften for lærlinger, økt avskrivning for maskiner og utstyr og reversering av vedtakene om skatteskjerpelse overfor bedriftene.

Frp vil også utvide permitteringsordningen for hvor lenge en arbeidstaker kan være permittert fra 30 til 52 uker.

Infrastruktur

Frp vil øke vedlikeholdsbevilgningene til kommunale bygg med tre milliarder kroner. Andre investeringer i kommunesektoren er tilgodesett med 1,5 milliarder kroner og det samme beløpet er satt av i investeringstilskudd til omsorgsboliger og sykehjemsplasser.

Til forsering av utbyggingsprosjekter i veisektoren er det satt av 2,1 milliarder krone og til oppgradering av fylkesveier 1,5 milliarder kroner. Partiet vil også halvere ferjebillettene på alle riksveiferjene. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse