JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sats på kunnskap

Bedrifter som utdanner sine ansatte i stedet for å si dem opp i krisetider bør få refundert deler av arbeidsgiveravgiften, mener tillitsvalgte i Skanska.

– Vi foreslår overfor regjeringen at virksomheter kan få redusert arbeidsgiveravgiften med 1 – 2 % til avsetning for bruk til intern opplæring, skriver de hovedtillitsvalgte for bygg og anlegg i entreprenørselskapet Skanska i et brev til statsministeren og tre øvrige statsråder.

De tillitsvalgte understreker at de ikke foreslår en generell nedsetting av arbeidsgiveravgiften. De mener bedriftene selv må betale halvparten av kostnadene med opplæringstiltakene. Den delen som finansieres med nedsatt arbeidsgiveravgift foreslår de at blir utbetalt som en refusjon fra staten når det foreligger revisorattestert regnskap for opplæringen.

De to tillitsvalgte, Frank Heine Jensen og Paal Framnes, mener et slikt tiltak både vil stimulere til kompetanseheving og begrense antall permitteringer og oppsigelser. For Skanskas del anslår de at selskapet vil kunne sysselsette mellom 70 og 100 flere hvis deres forslag gjennomføres. I november varslet selskapet at det må nedbemanne med 800 årsverk i Norge i 2009 på grunn av den internasjonale finanskrisa.

Annonse
Annonse