JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Langer ut mot Stoltenberg

KrF-leder Dagfinn Høybråten langet torsdag ut mot statsminister Jens Stoltenbergs måte å behandle opposisjonen på.

Han hevdet at Stoltenberg store ord om nasjonal dugnad i en vanskelig tid bare er «festtale».

– I praksis er han nå mer opptatt av Arbeiderpartiets valgkamp enn å ta lederskap i en nasjonal dugnad der vi løfter i flokk. Det er trist, sier Høybråten

– Uklokt

– Det er uklokt og det er ganske uansvarlig hvis det virkelig er slik at det rødgrønne lederskapet nå er mer opptatt av hvem som skal få æren for tiltakspakkens godbiter, enn å finne fram til de beste løsningene i fellesskap med en opposisjon som er villig til å dele ansvaret for forslag som ikke er populære, sa Høybråten i en tale til Sandnes KrF.

KrF-lederen konstaterte at han ikke hadde hørt noe fra regjeringen etter at Høyre, KrF og Venstre la fram sine forslag sist torsdag.

– Ikke lydhør

– Den har ikke engang stilt ett eneste spørsmål til våre forslag. Den har ikke tatt imot vårt tilbud om samarbeid og støtte i en vanskelig tid for landet, sa Høybråten.

Han mener dette ikke vitner om særlig lydhørhet og respekt for Stortinget.

– Men det som er mye mer alvorlig for regjeringen, er at det vitner om mangel på lydhørhet overfor folket og manglende bakkekontakt med virkeligheten utenfor regjeringskvartalet, tordnet KrF-lederen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse