JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vigrid satser på stortingsvalget

Den høyreekstreme organisasjonen Vigrid har levert liste til stortingsvalget i Buskerud.

Uregistrerte grupper må ha 500 underskrifter for å få kunne stille til stortingsvalg, og det har medlemmene i Vigrid samlet inn i blant annet Øvre Eiker.

– Vi mener at situasjonen i Norge i dag har blitt sånn at alle de politiske partiene har klumpet seg sammen, slik at det er et lite reelt politisk alternativ for velgerne. Derfor stiller vi liste, sier Vigrid-leder Thorgrim Bredesen til NRK.

Ved siste stortingsvalg var det 13 partier i Buskerud som stilte liste. Spesialkonsulent Anna-Brita Bakken i fylkeskommunen bekrefter at Vigrid har levert sin liste med ni navn, men listen er foreløpig ikke godkjent.

– Vi har ikke startet jobben med å kontrollere verken listekandidater eller de som har skrevet under på lista. De som har skrevet under på lista må ha stemmerett ved stortingsvalget i Buskerud, sier hun.

Vigrid vil stille med to kvinner og sju menn, med Bredesen på førsteplass. På andreplass står tidligere Vigrid-leder Tore Tvedt. Valgprogrammet er foreløpig ikke helt klart.

– Sånn folk har blitt kjent med Vigrid gjennom media, kommer til å ha svært lite til felles med dette politiske partiet. Vi er for full stopp av innvandring, men vi er ikke noe nynazistisk eller et nazistisk parti, sier Bredesen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse