JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Frp oppfordrer til angiveri

Fremskrittspartiet oppfordrer sine medlemmer til å si fra om andre medlemmers illojale oppførsel overfor partiet. Valgforsker Frank Aarebrot reagerer.

Det er i Frps ti bud for årets valgkamp at medlemmene oppfordres til å si ifra om de kjenner til at noen har gjort noe som kan være til skade for partiet, skriver Dagbladet.

«Husk at lojaliteten til partiet er viktigere enn enkeltpersoner», heter det i budet, som er trykket i partimagasinet «Fremskritt» både før jul og nå i januar.

Valgforsker Frank Aarebrot reagerer på språkbruken.

– Dette kunne jo vært skrevet i en rekke ettpartistater i sin tid, sier han, og mener at de fleste uansett ville sagt fra til ledelsen.

– En skal ikke strekke det for langt, men dette er jo en oppfordring til angiveri, som jeg vel tviler på at Frp er for ellers i samfunnet, sier Aarebrot.

Professor Trond Nordby ved Universitetet i Oslo mener punktet er et tegn på Frps voksende partifølelse. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse