JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fortsatt prisfall på strøm

Spotprisen på strøm fortsatte å falle i uka som gikk, og vi bruker også mindre strøm enn tidligere.

Mildere vær og mer nedbør enn forventet forklarer noe av prisnedgangen, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). I tillegg er det fortsatt nedgang i prisen på kull og utslippskvoter i Europa.

Hittil i år har det norske forbruket av elektrisk kraft vært 11,9 TWh, som er litt over en tredel av det nordiske forbruket. Korrigert for temperaturer har det vært nedgang i det norske forbruket av strøm i årets tre første uker, sammenlignet med samme periode i fjor. Både kraftkrevende industri og strøm til alminnelig forsyning viser nedgang.

I Sør-Norge var den gjennomsnittlige spotprisen på strøm, uten påslag av noe slag, 34,8 øre per kilowattime (kWh) i uka som gikk. Det gir en prisnedgang på 3,1 øre i dette området. I Midt- og Nord-Norge falt prisen med 3,9 øre/kWh til 35 øre.

Det er for tiden nesten ikke forskjell i prisen på strøm i de nordiske landene. Med unntak av to timer sist søndag hadde Sverige og Finland samme strømpris som Midt- og Nord-Norge hele uka.

Reservene i de norske vannmagasinene skrumper stadig inn og fyllingsgraden har nå falt under 60 prosent. Ved utgangen av uka som gikk var magasinene 58,1 prosent fulle. Nedgangen den siste uka var på 2,6 prosentpoeng. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse