JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Politiet overrasket Andersen

Arbeids-og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) lover at politiet skal bli hørt før regjeringen fastsetter nye arbeidstidsbestemmelser for etaten.

Politiets fellesforbund har varslet politisk streik torsdag i protest mot at regjeringen ikke vil forhandle om arbeidstidsbestemmelser for politiet, men avgjøre saken i forskrift.

Det fikk lederen av Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, til å se rødt:

– Et lignende overgrep har vi ikke opplevd siden politiet ble fratatt streikeretten i 1959, sier Johannessen.

Overrasket

Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen sier at den krasse kritikken overrasker ham:

– Jeg hadde ventet reaksjoner, men jeg overrasket over styrken på reaksjonene, sier han til NTB.

På spørsmål om det er taktisk klokt av regjeringen å terge på seg politifolkene når det fra før har vært demonstrert problemer med bemanningen, sier Andersen:

– Den taktiske vurderingen er at slike saker som dette ikke bør underlegges taktiske vurderinger.

Samme for andre

Andersen viser dessuten til at flere grupper i samfunnet med spesielt samfunnsviktige oppgave, har egne bestemmelser om arbeidstid regulert i forskrift, for eksempel brannvesenet og forsvaret.

– Politiet er derfor ikke i en særstilling her. Det vi nå gjør, er å videreføre dagens bestemmelser i denne forskriften. Det er med andre ord ikke snakk om noen innstramning av hvilebestemmelsene slik de er utformet i dag, sier arbeids- og inkluderingsministeren.

Kan forhandles

Andersen sier det er viktig å sikre at vi har et velfungerende politi- og lensmannsvesen til enhver tid, og at partene vil bli hørt på vanlig måte.

– Partene vil få anledning til å uttrykke sine meninger og synspunkter, slik at saken blir best mulig belyst. Det er selvsagt også anledning til å forhandle om kompensasjon, noe jeg regner med vil skje, sier han. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse