JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ukrainerne er drapstruet

LO har grepet inn for å beskytte det ukrainske helsepersonellet etter at de har blitt drapstruet.

– Truslene er svært grove og har gjort at vi har iverksatt flere tiltak for å ivareta sikkerheten til de ukrainske sykepleierne, sier Geir Mosti, 1. nestleder i LO, til Dagsavisen. Les hele artikkelen her Geir Mosti mener at sakens omfang viser at det er bakmenn på flere nivåer involvert. Representanter for firmaet Norsk Helsepersonell skal blant annet ha ringt til kontakter i Ukraina og rapportert navngitte personer som angivere i Norge etter at de fortalte om hva de har vært utsatt for.

LO tar kontakt med UDI

– Jeg tar kontakt med UDI (Utlendingsdirektoratet) i dag, der kravet er at sykepleierne må få bli i Norge. Både av hensyn til sikkerheten deres og fordi de er særdeles viktige vitner i en eventuell sak, sier Mosti. Det var personell knyttet til helseinstitusjoner i fire kommuner i Rogaland og Hordaland, som varslet Fagforbundet om forholdene. Nettavisa FriFagbevegelse har fulgt utviklingen sterkt, fra LOs distriktskontor i Rogaland og LO i Haugesund og Omegn engasjert seg til vedtak om politianmeldelse ble fattet i slutten av forrige uke.

Annonse

Flere saker

Annonse