JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

TV 2 vil trosse reklameforbud

TV 2 skal nå gå i gang med å selge reklametid til politiske partier. Kringkastingsloven har forbud mot dette.

Ifølge Dagens Næringsliv informerte TV 2 onsdag Kulturdepartementet om at kanalen vil bryte reklameforbudet som er nedfelt i kringkastingsloven.

Årsaken er at menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg i desember fastslo at det norske forbudet mot politisk reklame er i strid med ytringsfrihetsbestemmelsene i menneskerettighetskonvensjonen.

Vil trolig anke

– Vi har vurdert dommen slik at loven som gir et forbud mot politisk reklame i Norge, ikke lenger er gyldig. Det er nokså opplagt at dommen vil bli stående, og at det nå er en annen rettstilstand i Norge, sier TV 2-sjef Alf Hildrum.

Regjeringen er uenig i dommen, og vil trolig anke, men det vil trolig kunne gå minst ett år før en slik ankebehandling kan finne sted, slik at en eventuell omgjøring av dommen ikke vil finne sted før etter stortingsvalget til høsten.

Vil ikke akseptere

Kulturminister Trond Giske (Ap) sier at det per i dag ikke foreligger noen rettskraftig dom, og understreker at han ikke vil akseptere at TV 2 begynner med politisk TV-reklame.

Venstre mener imidlertid at Giske snarest bør fremme forslag om å endre kringkastingsloven i tråd med dommen fra Strasbourg og åpne for politiske TV-reklame.

– Dersom ikke Giske snarest tar tak i dette, vil Venstre vurdere å fremme privat forslag om dette i Stortinget, sier nestleder Trine Skei Grande.

Venstre mener det ikke er noen prinsipielle forskjeller mellom TV-reklame og andre typer reklame.

– Det er et paradoks å tillate en type og forby andre typer reklame, sier hun. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse