JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Moderasjon må gjelde alle

Hovedkasserer i LO, Bente N. Halvorsen, mener det er en selvfølge at moderasjonslinjen også må gjelde banksjefer i Sparebank1 Gruppen. Halvorsen er styremedlem i Sparebank1 Gruppen.

linesch@lo-media.no

Forbundene som er tilknyttet LO og Landsorganisasjonen sitter med en eierandel på 10 prosent av Sparebank1 Gruppen.

I forkant av

regjeringens varslede bankpakke 9. februar har diskusjonen om bonus og utbytte blomstret. I dagens Dagens Næringsliv ber LO-leder Roar Flåthen regjeringen om å la statsbankene overta hele redningspakken dersom bankene nekter å godta betingelser om lønnsmoderasjon. Han sier at staten bør kreve utbyttestopp og begrensninger i avlønning av ledere i bankene. - La banksjefen få den samme lønnsutviklingen som de ansatte. Det bør det ikke være vanskelig å godta. Bankene må huske på at de i fremtiden skal leve av bedrifter og personkunder. Derfor bør de ha all mulig interesse av å bidra til å få i gang et mest mulig normalt kredittmarked, sier LO-ledere til DN.

Halvorsen støtter

moderasjonslinjen LO-lederen gir uttrykk for, og at den også må omfatte bankene i Sparebank1 Gruppen der LO er eier. – I den situasjonen vi er i, må alle vise moderasjon, sier Halvorsen.

Hun viser

imidlertid til at det i Sparebank1 Gruppen er andre typer avlønninger enn i andre deler av bankmarkedet. Halvorsen peker blant annet på at banksjefene ikke har opsjonsavtaler. Derimot eksisterer det bonusavtaler. – Avtalene varierer fra bank til bank, sier Halvorsen. – Bonusavtalene gjelder alle ansatte, ikke bare ledere. Bonusavtalene avhenger av resultater, med andre ord: Går det bra gis det bonus til alle, går det dårlig uteblir bonusen, forteller Halvorsen. Størrelsen på en eventuell bonus er gjerne knyttet til den ansattes lønn, så beløpet vil variere fra person til person.

Sparebank1 Gruppen sliter fortsatt.

Før jul ble egenkapitalen styrket med 300 millioner. Det var spesielt Sparebank1 Livsforsikring AS som trengte tilførsel av egenkapital. Situasjonen er fortsatt vanskelig, bekrefter Halvorsen.

Annonse
Annonse