JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Banksjefer godtar lønnsfrys

Sjefene i Norges største banker sier nei til lønnsøkning i år på grunn av den økonomiske krisen.

Ifølge VG Nett gjelder dette blant andre Rune Bjerke i DnB NOR, Gunn Wærsted i Nordea, Terje Vareberg i Sparebank 1 SR-Bank og Idar Kreutzer i Storebrand.

Initiativet kommer, ifølge VG Nett, fra lederne selv. De skal ha reagert kraftig på bildet som er skapt om at bransjen ikke forstår behovet for å moderere seg i en tid med mye økonomisk uro.

Konserndirektør for kommunikasjon i DnB NOR, Trond Bentestuen, bekrefter at DnB NOR-sjef Rune Bjerke vil fryse lønnen sin:

Viser moderasjon

– Ja, Bjerke vil også fryse sin lønn. Debatten som har vært om topplederlønninger, har vært legitim, men beklageligvis har det tatt fokuset vekk fra den alvorlige situasjonen i kredittmarkedene. Topplederne i norske banker har forsøkt å kommunisere at vi skal og vil vise moderasjon. Nå er vi presise på det, sier Bentestuen til Aftenposten.

Nordeafrys

– Jeg har frivillig sagt fra meg lønnsøkning i 2009, sier Nordea-sjef Gunn Wærsted til Aftenposten.

Hun sier at hele Nordea-ledelsen, som enkeltpersoner, har tatt dette valget, og at lønnsfrysen også gjelder en reduksjon av grunnlaget for bonuser.

Hun vil ikke gi råd til andre banktopper om at de bør gjøre det samme, men sier at alle deler av næringslivet må vise moderasjon i den situasjonen som råder nå. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse