JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Bryter IA-avtalen

StatoilHydro stigmatiserer eldre når de tilbyr store sluttpakker til de over 58 år, mener direktør Åsmund Lunde i Senter for seniorpolitikk.

IA-avtalen skal garantere et inkluderende arbeidsliv. Med det menes også at bedriftene skal legge til rette for at eldre kan bli stående i arbeidslivet dersom de ønsker det.

Derfor reagerer Åsmund Lunde, direktør i Senter for seniorpolitikk, skarpt på at StatoilHydro tilbyr de ansatte over 58 år en tidligpensjon på 70 prosent av lønna for å slutte, skriver Aftenposten.

Løsning fra fortida

Lunde mener StatoilHydro bryter med dette en avtale begge konsernene har underskrevet.

– Vi trodde at denne typen løsninger, hvor store alderskull skyves ut av arbeidslivet, tilhørte fortiden. Med dette tiltaket sender ledelsen i StatoilHydro et signal til sine eldre arbeidstakere om at de ikke er ønsket i selskapet, sier han til Aftenposten.

Gullpakke

Alle ansatte i Hydro og Statoil som er over 58 år og berøres av fusjonen, har blitt tilbudt en tidligpensjon på 70 prosent av lønna hvis de slutter.

Lunde mener at tilbudet er godt, men når det går til samtlige over 58 år, stigmatiserer det eldre arbeidstakere, og kan etterlate det fusjonerte selskapet uten medarbeidere over 58 år. Tvert imot det IA-avtalen legger opp til.

Annonse

Flere saker

Annonse