JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt studie om fagbevegelsens historie

Er du tillitsvalgt eller bare interessert i arbeidsliv, fagorganisering og demokratisering, har du nå mulighet til å studere fagbevegelsens historie ved høgskolen i Sør Trøndelag (HiST). Studiet gir 30 studiepoeng.

- Det er fortsatt ledige plasser til studiet, så jeg oppfordrer tillitsvalgte og andre til å søke på denne spennende nyskapningen, sa stipendiat Yngve Skjæveland fra HiST under sitt innlegg på Trondheimskonferansen søndag.

Søknadsfristen går ut 15.februar og allerede i april er første samling i trønderhovedstaden.

Unikt samarbeidsprosjekt

Det ferske høgskoletilbudet er et unikt samarbeid mellom HiST, LO Trondheim, Fagforbundet og Utdanningsforbundet. De har jobbet lenge for å få dette studiet godkjent. Nå er de klare for et samlingsbasert deltidsstudium over tre semester.

Studiet har som mål å vise hvordan fagbevegelsen har påvirket samfunnsutviklingen på ulike områder, men også hvordan bevegelsen har blitt påvirket av sine omgivelser, nasjonalt og internasjonalt.

Det er tre hovedtemaer i studiet. Det første temaet er "arbeidsliv, organisering og avtaleverk", det andre er "demokrati og velferd" og det tredje temaet er "økonomi og ideologi".

I den siste delen vil man blant annet se nærmere på ideologiske og politiske brytninger innenfor og utenfor fagbevegelsen.

Målgruppa for studiet er tillitsvalgte og medlemmer i fagorganisasjoner og andre med interesse for fagbevegelsen og nyere norsk historie.

Det er til nå rundt 12 søkere, men det er plass til langt flere, så her er det førstemann til mølla.

Tilbudet vil være i tråd med økende krav om formell kompetanse i arbeidslivet. Blant annet vil studentene få en grunnleggende historisk skolering. For de som allerede har en posisjon eller er engasjert i fagbevegelsen, vil dette studiet gi formell kompetanseheving. Ved fullført studie, får man hele 30 studiepoeng.

Ifølge Skjæveland skal studentene få forståelse for historia til den norske fagbevegelsen fra 1850 fram til i dag, og sette historia inn i en samfunnsmessig kontekst.

Faglig politisk konferanse organisert av LO i Trondheim

Arrangeres i januar hvert år i Trondheim

Hovedtema på årets konferanse er stortingsvalget, pensjonsreformen og arbeidsinnvanding og sosial dumping

Annonse
Annonse

Faglig politisk konferanse organisert av LO i Trondheim

Arrangeres i januar hvert år i Trondheim

Hovedtema på årets konferanse er stortingsvalget, pensjonsreformen og arbeidsinnvanding og sosial dumping