JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Tragisk ulykke

En svensk rørlegger døde fredag i en fallulykke på et nybygg i Oslo. Han var medlem i Fellesforbundet og fast ansatt i et seriøst firma. – En tragisk ulykke, sier Åge Johannessen, leder i Rørleggernes fagforening.

Den svenske rørleggeren var 53 år. Han døde momentant etter at han falt 7 etasjer gjennom en sjakt som var beregnet for rør og ventilasjon. Der holdt han på med å utføre arbeidet sitt.

– Det er altså ikke snakk om noen heis-sjakt, som enkelte nettsteder har skrevet. Vi har vært på stedet etter ulykken, men det er for tidlig å si om det foreligger brudd på arbeidsmiljøloven, sier inspektør i Arbeidstilsynet i Oslo, Stig Øyen, til Magasinett.org.

Seriøst firma

– Dette er en tragisk ulykke, og vi vet fortsatt ikke hvordan dette kunne skje, sier leder i Rørleggernes fagforening i Oslo, Åge Johannessen.

– Mannen var fast ansatt, her er det ikke snakk om innleie. Han var 53 år, hadde fast bosted i Norge og var medlem i Fellesforbundet. Firmaet han jobber i, heter NVS. Det er seriøst, De har tatt HMS-arbeidet på alvor, har tariffavtale med oss og de fleste er fagorganisert.

Ingen avklaring

Åge Johannessen var mandag på ulykkesstedet, et nybygg i Bjørvika, og snakket med arbeidskameratene til den omkomne.

– Alle var selvfølgelig preget av hendelsen. Kanskje særlig de unge lærlingene. I løpet av uka vil det bli arrangert en minnestund med gutta han jobbet sammen med, forteller han.

Hjelp

Politiet er i gang med å etterforske ulykken og hva som var årsaken til at dette kunne skje. Rørleggernes fagforening og Fellesforbundet vil nå gi hjelp til de etterlatte i tida framover, både praktisk og i spørsmål som handler om eventuell erstatning, sier Johannessen.

Annonse
Annonse