JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Jobb lengre uten pensjonskutt!

NHO-direktør Sigrun Vågeng ønsker at pensjonister over 67 år allerede fra i dag skal kunne jobbe uten avkorting i pensjonen. Det er ingen grunn til å vente med å innføre regelen til 2010, mener Vågeng.

– Samfunnet har behov for å få flest mulig til å bli stående i arbeid lengst mulig, sier NHO-direktør Sigrun Vågeng til NHOs eget nettsted. Dermed følger Vågeng opp Fremskrittspartiets forslag om at alle over 67 år får utbetalt full opptjent pensjon uavhengig av hvor mye de jobber og tjener.

Mindre i pensjon

I dag får personer mellom 67 og 70 år mindre utbetalt i pensjon fra folketrygden hvis de tjener mer enn 2 ganger grunnbeløpet i folketrygden, noe som tilsvarer 126.000 kroner.

– Denne bestemmelsen er uforståelig og helt i strid med arbeidslinjen. Den bør fjernes fortest mulig, sier NHO-direktøren.

Jobb så mye du vil - uten pensjonskutt

Pensjonsreformen legger opp til en endring. Ifølge den skal fremtidige pensjonister allerede fra fylte 62 år kunne jobbe og tjene så mye de vil ved siden av en tidlig pensjon - uten at det fører til en reduksjon av pensjonen.

Men NHO-direktøren vil ikke vente til dette skjer fra 2010.

– Samfunnet har behov for å få flest mulig til å bli stående i arbeid lengst mulig. I dag møter imidlertid 67-åringer som fortsatt ønsker å stå i arbeid et regelverk som stimulerer til det motsatte. Dette er ikke fornuftig, særlig ikke i en situasjon hvor det er stort behov for arbeidskraft i alle sektorer, sier Vågeng.

Annonse

Flere saker

Annonse