JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nyansert om samsoving

Også ansatte i oljeselskap er utsatt for ”hotbedding” på norsk sokkel, ikke bare de reisende fra leverandørselskapene, presiserer skribenten som er grundig lei samsovingen på norsk sokkel.

Hallo Øyvind Hopland!

Da jeg er medlem i Ekofisk-komiteen (og medlem i Industri Energi), leste jeg med interesse dine utsagn i Magasinets artikkel "Lei forskjellene på feltet” i januar-utgaven. Jeg har vært ansatt i operatørselskapet ConocoPhillips i over 25 år og har arbeidet på samtlige plattformer på Ekofisk, inkludert nedlagte plattformer.

Nesten aldri enelugar

Din framstilling av sengeproblematikken på Ekofisk/Eldfisk er ikke riktig. Den er nok litt mer nyansert enn det du gir inntrykk av. I alle mine år på Ekofisk/Eldfisk har jeg aldri hatt enmannslugar. Det kan ha vært enkelte netter, men det har også dine medlemmer opplevd.

De tre siste årene har jeg arbeidet fast på Eldfisk Alpha. Der opplevde jeg for første gang å få enmannslugar. Det var da Port Reval ble leid inn. Etter et år gikk den som kjent til Frigg-feltet, men skal tilbake til Ekofisk/Eldfisk A på sensommeren 2007.

En høy pris å betale

De siste 8-9 måneder har jeg også hatt enelugar, men det kommer av at instrument-, elektro- og mekanikeravdelingen har gått nattskift og på den måten fått enelugar. Det er en høy pris å betale enelugar med nattskift, det kan jeg love deg.

På sensommeren 2007 kommer som tidligere nevnt Port Reval tilbake til Ekofisk. Det ser ut til at den skal ligge på Complekset på grunn av større sengekapasitet enn den Port Rigmar har. Port Rigmar skal da gå til Eldfisk Alpha.

Gjelder de fleste sokkelarbeidere

Vi håper da å slippe samsoving like mye som dine medlemmer gjør det. Det er mange ConocoPhillips-ansatte både på Eldfisk Alpha, Eldfisk Bravo, Ekofisk Compleks som fremdeles ikke har enmannslugar. På Kilo- og Tor-plattformene kan situasjonen være annerledes. Samsovingsproblematikken som du, Øyvind, mener bare gjelder innleid personell, er et like stort problem for de fleste av oss fast ansatte.

Skuffet over utsettelsen

Ekofisk-komiteen har arbeidet iherdig i flere år for å slippe samsoving, og vi ble minst like mye skuffet som dine medlemmer da meldingen kom om at bygging av nytt boligkvarter var blitt utsatt med flere år. Forøvrig er jeg enig med deg i at samsoving burde for lenge siden vært et tilbakelagt problem.

Hilsen en som er grundig lei av samsoving

Annonse
Annonse