JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Slutter i Fellesforbundet

Rådgiver Kjell Skjærvø, kjent som Fellesforbundets frontfigur i kampen mot sosial dumping, har sagt opp sin stilling. Han slutter 31. juli.

Bakgrunnen for Skjærvøs oppsigelse er uenighet med Fellesforbundets ledelse om tolkningen av Akers konsernavtale med arbeiderne på to rumenske verft. Mens Skjærvø ser på avtalen som ”sosial dumping av den mer motbydelige sorten”, mener forbundets 1. nestleder Arve Bakke at avtalen ikke er sosial dumping. Hans begrunnelse overfor magasinett.org: ”Den følger norsk tariffavtale for arbeid utført i Norge.”

Sa opp for noen uker siden

– Klassekampen skrev at du vurderer å si opp i protest mot Aker Yards-avtalen? Er det riktig?– Nei det er ikke riktig. Jeg sa opp jobben i Fellesforbundet for et par uker sida med siste arbeidsdag 31. juli.

Uenig i avtalen

– Og det har ingenting med Aker Yards-avtalen å gjøre?– Jo, det har noe med Aker Yards-avtalen å gjøre. Jeg er uenig i avtalen, men jeg sier ikke opp i protest mot avtalen. At det inngås avtaler om sosial dumping i verftsindustrien er ikke noe nytt. Det som er nytt, er at Fellesforbundet mener at dette ikke er sosial dumping, svarer Kjell Skjærvø.

Mer uklar holdning?

– For meg betyr det at jeg ikke kan ha den jobben jeg har i forbundet i dag. Jeg vil gjerne ha sagt at dette ikke forandrer noe på at jeg mener at Fellesforbundet har vært og er et forbund som har oppført seg svært ordentlig overfor østeuropeiske arbeidere, og et forbund som har hatt og har ryddige holdninger til sosial dumping. Sjøl om holdninga nå er blitt mer uklar.

– Hva har du tenkt å gjøre framover?– Jeg veit ikke. Jeg har forberedende prøver i filosofi og fagbrev som tømrer. Jeg er antakelig for gammel til at jeg får meg tømrerjobb. Så jeg håper på noe som har med filosofi eller fagforening å gjøre, sier den snart 59 år gamle Skjærvø.

Annonse

Flere saker

Annonse