JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Marianne til topps

Marianne Østlie fra Edda Annonseproduksjon i Tønsberg er konstituert som ny konserntillitsvalgt i Mecom Europe og Edda Media.

Marianne står foran en spennende oppgave når hun nå inntar ledertrøya i det sentrale arbeidsutvalget for tillitsvalgte. Og for første gang blir det en fra grafisk sektor som sitter med toppvervet. Journalist Kjetil Haanes fra Sunnmørsposten har vært konserntillitsvalgt i det tidligere Orkla-konsernet siden 1999. Haanes er nylig valgt til nestleder i Norsk Journalistlag, og tiltrer dette vervet 1. juni.

Og nå blir det nesten fulltids jobb som tillitsvalgt på mediegrafikeren.

– Vervet sies å fylle 90 prosent stilling. De siste 10 prosentene trengs for at jeg skal høre til et sted. Men det spørs vel om jeg får laget så mange annonser heretter, medgir den nybakte konserntillitsvalgten. Hvor hun skal ha kontor, er heller ikke avklart ennå.

– Hva blir det første du griper fatt i som konserntillitsvalgt?

– Det an til et stort oppkjøp i Nederland. Min første oppgave blir å etablere kontakt med de tillitsvalgte i Wegener. Mecom Europe er i ferd med å bli et veldig stort mediekonsern, og min utfordring blir å holde kontakt og informere tillitsvalgte landene imellom. Jeg må sørge for at sentrale tillitsvalgte i hvert land får treffe ledelse på et høyt nivå. Dermed blir det nok noe mer reising enn det har vært for meg hittil som styremedlem i arbeidsutvalget, svarer hun.

Av utfordringer på hjemmebane i Edda-avisene, er det spareprogrammene Magasinet har rapportert om tidligere, som nå blir satt ut i livet. I løpet av dette året skal 200 årsverk bort. 80 av disse kom som et tilleggskrav rett før jul.

For øyeblikket er det deskprosjektet det handler om. Ledelsens plan er å samordne og effektivisere sideproduksjonen i avisene, og spare årsverk på den måten. Men på dette feltet har man støtt på tekniske problemer, slik at deskprosjektet ser ut til å bli forsinket, forteller Marianne Østlie fra annonsedesken i Tønsberg.

Annonse

Flere saker

Annonse