JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bjørndalen møter Frp

Fellesforbundets leder Kjell Bjørndalen har takket ja til å delta i et møte til Fremskrittspartiets fagpolitiske utvalg 1. juni. Per Sandberg har lovet Bjørndalen svar på de fem spørsmål han stilte i Dagbladet for noen dager siden.

I avisartikkelen 12. mai beskyldte Bjørndalen Frp for å ville rasere det organiserte arbeidslivet. Han mener at Fremskrittspartiet ikke er et parti for arbeidere og fagorganiserte.

Skrur tida tilbake

– Hvis partiets program ble satt ut i livet, ville det være som å skru tida 100 år tilbake. Fundamentet til en tillitsvalgt er hovedavtalen, tariffavtalen og arbeidsmiljøloven. Og Frp vil jo fjerne sentrale tariffavtaler og svekke arbeidsmiljøloven, sa Bjørndalen før han stilte fem sentrale spørsmål til Fremskrittspartiet.

1. Vil Frp endre sitt syn på arbeidsmiljøloven i forhold til overtid og helse-, miljø- og sikkerhetsspørsmål slik at dagens bestemmelser beholdes?

2. Vil Frp garantere retten til sentrale tariffavtaler?

3. Vil Frp gå inn for at arbeidstakernes rett til full lønn under sykdom opprettholdes?

4. Vil Frp omgjøre sitt standpunkt om nei til fradragsrett for fagforeningskontingent?

5. Vil Frp endre sitt syn og gå inn for at tillitsvalgte skal få innsynsrett i lønns- og arbeidsvilkår hos underleverandørerer og utleiebedrifter?

Fremskrittspartiets 1. nestformann, Per Sandberg, sendte et brev til Fellesforbundet og inviterte Bjørndalen til partiets fagpolitiske utvalg 1. juni. Der skal Bjørndalen få svar på de spørsmål han stilte.

Sandberg til Fellesforbundet?

Samtidig tilbød Sandberg seg til "å besøke deg, dine medlemmer og tillitsvalgte på et av Fellesforbundets arrangementer hvor flest mulig... deltar". Sandberg har en fortid som tillitsvalgt i Norske Skog. Papirarbeiderne organiseres som kjent i Fellesforbundet.

I sitt svarbrev til Fremskrittspartiet lover Bjørndalen å komme tilbake til Sandbergs tilbud om å besøke et av forbundets lokale arrangement. Det er fordi det er Fellesforbundets avdelinger som står for lokale arrangement.

Annonse
Annonse