JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Europas mest lojale

Norske arbeidstakere er de mest lojale i hele Europa viser European Employee Index (EEI). De aller fleste av oss føler stor glede ved å gå på jobben.

EEI er en undersøkelse utført i 20 land i regi av det danske rådgivningsselskapet Ennova. Det er utført 5.000 intervjuer i Norge, og svarene viser at nordmenn scorer aller høyest i Europa når det gjelder lojalitet til arbeidsgiver. Når det gjelder trivsel på jobben er det bare danskene som scorer høyere på arbeidsglede.

– Vi er en del av en nordisk tradisjon med samarbeidsrelasjoner på arbeidsplassene som er helt unike i internasjonal sammenheng, sier leder for HR Norge, Even Bolstad til Ukeavisen Ledelse. HR Norge har vært Ennovas norske samarbeidspartner i EEI-undersøkelsen.

Produktiv trivsel

De fem nordiske landene ligger scorer alltid høyt på undersøkelser som har både med livskvalitet og konkurranseevne å gjøre. De fleste synes de har det bra, både hjemme og på jobben. Samtidig er vi produktive.

– Det er kombinasjonen av trivsel, motivasjon og yteevne som er spesiell i Norden. Det er nemlig ikke slik at alle som trives på jobben, dermed gjør en god jobb. Hos oss er det de myke verdiene som skaper de harde pengene. Det strider mot all økonomisk teori, og en lederstil andre land ikke får til å fungere, sier Even Bolstad.

Annonse
Annonse