JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brudd i Sverige

.

Forhandlingene om ny hovedavtale i privat sektor er brutt. Arbeidsgiverne klandrer LO Svensk Näringsliv hevder at LO og PTK (Privattjänstemannakartellen) ikke var interessert i å fortsette forhandlingene ut fra kravene om begrensninger i konfliktretten og ansiennitetsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven. Dermed fant Svensk Näringsliv ikke grunnlag for å fortsette forhandlingene om øvrige krav til endringer i hovedavtalen. –

LO beklager

– Det er beklagelig at Svensk Näringsliv ikke vil ta felles ansvar i arbeidet med å etablere en stabil utvikling av det svenske arbeidsmarkedet, sier LOs leder, Wanja Lundby-Wedin, i en kommentar. Hun mener at organisasjonen har opptrådt ansvarsløst i en tid med økonomisk krise. – PTK og LO har vært konstruktive i forhandlingene. Vi har forsøkt å modernisere bestemmelsene i hovedavtalen, men motparten har tydeligvis vært mer opptatt av kortsiktige gevinster, sier lederen i PTK, Marianne Krantz.

Hjelp til ny jobb

PTK er en forhandlingssammenslutning av 25 forbund med ca 700 000 LO-medlemmer i privat virksomhet. Hovedkravene til PTK og LO i forbindelse med revisjonen av hovedavtalen gjelder bestemmelsene om ansettelse, rehabilitering og støtte til omstilling. – Våre forslag handler om bedre mulighet til å finne ny jobb ved oppsigelse, og hjelp til omskolering, påpekte Niklas Hjert, administrasjonssjef i PTK da kravet ble overlevert.

Annonse

Flere saker

Annonse