JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Økning i antall boligtvister

Boligtvistnemnda mottok 65 saker i 2008, mot 58 i 2007. Mange av sakene springer ut fra uenighet om forsinkelse og forbrukers egeninnsats.

– Flere av sakene handler om tidsfrister og krav om dagmulkt ved forsinket overtakelse, sier regiondirektør Roger Helde i Forbrukerrådet i en pressemelding. Helde sitter i styret i Boligtvistnemnda.

– Forbrukerrådet opplever at mange byggekontrakter ikke har en klar dato for ferdigstillelse. Dette innebærer at forbrukerne mister retten til dagmulkt, og i verste fall får store forsinkelser i oppføringen av sin nye bolig, sier Helde.

Forbrukernes egeninnsats er også hyppig gjenstand for uoverensstemmelser. Det er ofte vanskelig å fastslå om det foreligger forsinkelser i slike tilfeller og hvem som har ansvaret der partene arbeider parallelt.

I flere saker har forbrukeren klaget på mangler ved boligen som ender i muntlige diskusjoner og uenigheter som haler ut i tid. Kravet fra forbrukeren har dermed blitt sett på som foreldet av utbygger, selv innenfor reklamasjonstiden på 5 år.

– Det er uakseptabelt om entreprenørene haler ut tiden for reklamasjonsarbeider, for deretter å påberope seg retten til foreldelse, sier Roger Helde i Forbrukerrådet. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse