JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NJF vil beholde bruttopensjon

Forbundsstyret i Norsk Jernbaneforbund har stilt klare krav til en tilpasset offentlig pensjonsordning. – En modifisert bruttoordning er den våre medlemmer vil kjenne seg igjen i, sier forbundsleder Kjell Atle Brunborg.

oystein@lomedia.no

NJFs krav er å beholde ordningen med 66 prosent fra 65 år som minimum. Den ferske rapporten inneholder ingen konklusjoner, men beskriver ulike alternativer for å tilpasse offentlig tjenestepensjon til den nye folketrygden.

– Vi må ha pensjonsordning som er minst like god som nå, totalt sett. Forbundsstyret i NJF er innkalt til møte 26. mars for å diskutere rapporten. Jeg går ut fra at LO Stat jobber videre med de ulike modellene som ligger her i mellomtiden, sier Kjell Atle Brunborg.

De viktigste punktene ble presentert på et møte i LO Stat torsdag.

Modifisert bruttoordning:

En modifisert utgave av dagens bruttoordning sikrer alle som har offentlig tjenestepensjon en bestemt prosent av sluttlønna. Den samordnes med utbetalingene fra folketrygden. Modellen gir en relativt forutsigbar pensjon for de ansatte. Kostnadene for arbeidsgiver er vanskeligere å beregne.

Påslag:

Den andre hovedmodellen er et påslag. Tjenestepensjonen legges oppå folketrygden. Den ansatte og arbeidsgiveren sparer en viss prosent av lønna gjennom hele yrkeslivet, og summen fordeles på antall beregnede leveår for den ansattes årskull. Dette alternativet gir ingen garanti for at pensjonen blir en viss prosent av sluttlønn.

Rapporten fra utvalget er et underlag for vårens forhandlinger, og inneholder ingen konklusjoner eller anbefalinger.

Annonse
Annonse