JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Regjeringen er for glad i bilen

Natur og Ungdom mener at regjeringen er for glad i bilen og frykter at planlagt veiutbygging spiser opp miljøgevinsten ved mer satsing på jernbane.

Natur og Ungdom ønsker stans i utbyggingen av firefeltsveier, og kritiserer at regjeringen vil sette i gang utbygging av firefeltstrekninger flere steder i landet.

Organisasjonen ønsker sterkere bånd på bilkjøringen for å få skikkelig miljøgevinst ut av kollektivtrafikken.

– Vi venter fremdeles på den ordføreren som våger å være den første til å innføre rushtidsavgift i sin by, sier Ingeborg Gjærum, leder i Natur og Ungdom.

Samtidig roser hun regjeringen for satsingen på jernbane som hun mener er et langt skritt i riktig retning. Hun er også glad for mer penger til belønningsordningen for kollektivtransport, men mener det må være en forutsetning at de store byene følger opp ved å innføre tiltak som bremser biltrafikken. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse