JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hotellene får stjerner

– Norske hoteller skal nå kvalitetsmerkes i likhet med stjerne-merkede hoteller i utlandet, og for å oppnå dette må hotellene dokumentere at de følger arbeidsmiljøloven, sier Clas Delp i Fellesforbundet.

Forbundssekretær Clas Delp i fellesforbundet er en av fire nye deltakere i Strategisk råd for reiselivet, som heretter skal ha femten medlemmer. Han er invitert for å styrke de ansattes stemme når reiselivspolitikk diskuteres.

Vil styrke næringen

– Fellesforbundet har foreslått en rekke tiltak for å styrke næringen og de ansatte. Et av de mer sentrale er kvalitetsmerking av hotellene, et forslag som ble tatt inn i Soria Moria-erklæringen til nåværende rød-grønne regjering. I dette forslaget ligger også krav til hotellene om at de skal kunne dokumentere at de følger arbeidsmiljølovens bestemmelser, inklusive forskriftene. Vi betrakter dette som et av mange tiltak i riktig retning, konkluderer Clas Delp.

Ansatte spiller en viktig rolle

– De ansatte spiller en svært viktig rolle i turistenes totalopplevelse av Norge som reisemål, sier statsråd Sylvia Brustad i Nærings- og handelsdepartementet. Øvrige nye medlemmer er Helge Bonden, administrerende direktør i Trysilfjellet, May-Britt Paulsen, salgs- og markedsansvarlig i Lofoten og Leif Øverland, direktør i Hurtigruten. – Rådet er svært viktig for oss, dels fordi det har stor aktivitet og har utarbeidet strategi for virksomheten til denne næringen. Også Fellesforbundet har sendt inn forslag, som det er tatt hensyn til. Kanskje det mest sentrale er at målet må være helårs reiseliv da dette vil skape også bedre arbeidsvilkår for de ansatte, sier Clas Delp. .

LO godt representert

– LO er allerede godt representert, forsetter Clas Delp. – LO har vært med i mange år, helt fra det het Kontaktutvalget for reiseliv. Da var forbundsleder Eli Ljungren i daværende Hotell- og Restaurant medlem. Førstesekretær Ellen Stensrud og Kristiane Solheim i LOs næringspolitiske avdeling er allerede med i Strategisk råd for reiseliv. Dette rådet hadde sitt første møte i juni i fjor. Neste møte er den 26. og 27. mars, i Trysil. Lønnsomheten i reiselivsnæringen og innovasjon i opplevelsesnæringene vil være blant temaene som står på dagsorden for møtet. Finansuroens virkning på reiselivet skal også diskuteres.

Annonse
Annonse