JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Storsatsing på fornybar energi

Fra 2005 til 2006 steg investeringer i fornybar energi fra 80 til 100 milliarder dollar på verdensbasis, forteller en rapport fra FNs miljøprogram.

Fornybar energi står bare for 2 prosent av verdens energiproduksjon, men nå tar den 18 prosent av alle investeringene i energiforsyning og energieffektivisering, skriver FNs miljøprogram (UNEP). Og de ser ingen tegn til at interessen avtar.

Stø utvikling

– Denne sektoren er fundamentert på en virkelig etterspørsel, i motsetning til den såkalte dot.com-bølgen vi har sett for noen år siden, skriver UNEP.– Og ett av budskapene i denne rapporten, er at interessen for å investere her ikke lenger er avhengig av økning eller minking i oljeprisen.

Miljøteknologi vinner

Det er sektorene vind-, sol- og bioenergi som trekker til seg flest investeringer. Aksjeinvesteringene i bedrifter som utvikler og produserer i disse sektorene hadde en økning på 141 prosent fra 2005 til 2006.

Det er særlig i OECD-landene det satses penger på fornybar energi. EU og USA har til sammen mer enn 70 prosent av investeringene. Men økningen er også tydelig i utviklingsland. Nesten 10 prosent av investeringene i sektoren er nå i Kina, med India et lite stykke bak. Latin-Amerika står for 5 prosent, som i hovedsak er investeringer i bioenergi-plantasjer i Brasil.

Annonse
Annonse