JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forsiktig optimisme i Hurum Papir

Den nedleggingstruede fabrikken Hurum Papir i Buskerud har fått en frier. Om den gamle og eventuelle nye eieren blir enige, kan det bety at 63 arbeidsplasser er berget.

Den hundre år gamle fabrikken som lager papir av innsamlet kartong er under avvikling. Etter planen skal den siste maskinen stanses 31. august. 63 ansatte blir satt på porten.

Nå har det kommet en interessert kjøper på banen. Forhandlingene mellom partene er i startfasen, med det er ikke forventet at det tas noen avgjørelse om kjøp før i august.

Drøftinger pågår

– Jeg vil ikke være veldig optimistisk, de ansatte har blitt skuffet så mange ganger, sier administrerende direktør Ivar Thun.

Han vil ikke røpe hvem de interesserte kjøperne er, men bekrefter at det pågår drøftinger mellom partene og grunneieren.Klubbleder Widar Israelson håper det er mulig å finne en løsning, slik at arbeidsplassene kan berges.

Møte med næringsdepartementet

Klubblederen, direktøren, representanter fra Fellesforbundet og ordføreren i Hurum Kommune var på møte med næringsdepartementet på onsdag. Der la de fram planene om avvikling, samtidig som de skisserte muligheten for fortsatt drift med nye eiere.

Uansett vil fabrikken være avhengig av at staten følger opp sine løfter om å kjøpe papirprodukter fra fabrikken. Hurum papir er den eneste fabrikken i Norge som gjenvinner drikkekartongene som blir samlet inn fra norske husholdninger.

– Næringsdepartementet henviste til Innovasjon Norge og andre næringspolitiske støtteordninger for planene vi framla, og var positive dersom planene blir konkretisert, sier Ivar Thun.

Miljøpolitikk

Hans Christian Gabrielsen, 2. nestleder i Fellesforbundet, er opptatt av det miljøpolitiske aspektet i denne saken.

– Det kan ikke være sånn at vi har returordninger for kartong, og lærer barna våre å være opptatt av miljø, og så er vi ikke i stand til å gjenvinne vår egen kartong her i landet, sa han da magasinett.org skrev om saken for tre uker siden.

Det er mangelen på ordrer som gjør at papirfabrikken har gått med store underskudd de siste månedene. Klubbleder Israelson håper at regjeringens satsning på miljø vil få positive følger for Hurum Papir. Om den potensielle kjøperen tar over fabrikken, vil det gi enda flere arbeidsplasser enn i dag, tror Israelson.

Annonse
Annonse