JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forbundsleder Renée Rasmussen

i Musikernes Fellesorganisasjon

odd.arne.olafsen@lomedia.no

1. LOs handlingsprogram – som staker ut LOs politiske kurs for kongressperioden – er en viktig sak på alle LO-kongresser. Med de tendensene til oppløsning av trygge vilkår i arbeidslivet som vi har sett en stund, og som jeg frykter vil utvikle seag videre, er handlingsprogrammet og det politiske arbeidet nå kanskje viktigere enn noen sinne. MFO er selvsagt særlig opptatt av LOs kulturpolitiske engasjement, og vi håper på bred støtte fra kongressen til forslaget om å arbeide for et bedre og billigere kulturskoletilbud til barn og ungdom. LOs egen organisasjon og organisasjonsprogrammet er en annen sentral sak. Det er svært viktig at LO makter å være en sterk og tjenlig interesseorganisasjon for alle grupper i arbeidslivet, og en av utfordringene er selvsagt å utvikle en organisasjon og en politikk som også ivaretar langtidsutdannedes interesser, ikke minst i sitt lønnspolitiske arbeid.

2. LO-lederen må først og fremst være en samlende skikkelse som fronter LOs arbeid og LOs politikk på mange områder. Som forbundsleder i MFO brenner mitt hjerte for våre medlemmer, og som LOleder ville jeg naturligvis ha vært opptatt av de sakene som er viktige for oss, slik som for eksempel å passe på at Regjeringen fortsatt følger opp sitt kulturløft.

3. Jeg mener at det fagligpolitiske samarbeidet har gitt svært positive bidrag til samfunnsutviklingen i Norge, og jeg ser ingen grunn til at det ikke skal være slik også i framtida. Spørsmålet om bevilgninger til politiske partier er vanskeligere. MFO har for sin del ikke ønsket å gi slike bevilgninger, men jeg ser at det kan være nødvendig for fagbevegelsen å bidra til at partier som deler våre målsettinger, gis midler til å drive effektive valgkamper.

4. Det er helt sikkert mange interessemotsetninger i LO. Det er både naturlig og nødvendig i en levende og demokratisk organisasjon. Jeg kan imidlertid ikke se at LO sliter med interessemotsetninger som hindrer oss i å nå våre omforente mål.

Annonse
Annonse