JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Delta i medlemsdebatten!

Grip sjansen! Delta i medlemsdebatten. Dette er din mulighet til å fortelle hva LO bør prioritere de kommende årene, og hva LO skal utfordre politikerne på.

anne.grete@lomedia.no

Nå har du også sjansen til å sette offentlig sektor grundig på dagsordenen. Det er bare å ta pennen, eller pc-en fatt og delta i medlemsdebatten. Jo flere som svarer, dess større gjennomslag.

Betydningsfull debatt.

– Dette er vår mulighet til å bli hørt i en veldig viktig sak, nemlig hva som er et godt arbeidsliv, sier NTL-sekretær Tor Erik Granum.

Sammen med de øvrige forbundssekretærene reiser han over det ganske land og snakker om medlemsdebatten, og hvor viktig det er å delta.

Granum var nylig på årsmøte i NTL DSS (Departementenes servicesenter). Han tegnet og fortalte om debatten til et lydhørt publikum.

– Vi kan få et bedre arbeidsliv enn den brutaliseringen vi ser i dag. Hva ønsker vi? Hva vil vi utvikle videre? spør han.

Granum drar fram ett betydningsfullt tema blant mange – pensjoner.

– Det er viktig å ta vare på våre pensjonsordninger. Vi sliter nå med flere virksomheter som vil melde seg ut av Statens Pensjonskasse. Det må vi prøve å få stoppet, sier han.

LO-krav til politikerne.

Han nevner andre temaer i fleng: Nei til privatisering, forsvar kollektive tariffavtaler, forsvar en sterk arbeidsmiljølov.

– Vi skal ikke glemme at Bondevik-regjeringen var i ferd med å svekke arbeidsmiljøloven. Nå ligger den rolig i skuffen, men den kan fort bli tatt opp igjen, sier han, med tanke på det kommende stortingsvalget.

Granum forklarer at medlemmenes svar vil bli behandlet på LO-kongressen i mai. Det er medlemmenes synspunkter som skal ligge i bunn for LOs krav til alle de politiske partiene før høstens valg.

– Vi hadde en tilsvarende kampanje for fire år siden. Bortimot 50 000 medlemmer svarte, og det kom inn 145 000 svar. Det ble en maktfaktor og tyngde. Det er ikke noe å kimse av, sier Granum.

Han sier at målet nå er minst like mange svar.

– Da blir vi tatt på alvor, fastslår han.

Medlemmene avgjør.

I oppsummeringen fra LO i 2005 var det pensjon, arbeidsmiljølov og arbeidstid som var blant de mest sentrale kravene. Hva som blir hovedkravene i år, avgjør medlemmene.

Alle som deltar i debatten om hva som skal være LOs viktigste krav for et godt arbeidsliv , er med i trekningen av 3 reisegavekort fra Folkeferie á kr 10.000,-.

Si din mening på debatt.lo.no eller svar på epost til debatt@lo.no

Du behøver ikke skrive mye, bare gi beskjed om hva du synes er viktig.

Husk at svarfristen er 1. april!

forsvar sykelønnsordningen

forsvar en sterk arbeidsmiljølov

forsvar offentlige pensjonsrettigheter

nei til privatisering av offentlig sektor

sikre retten til heltid

forsvar kollektive tariffavtaler

forsvar et sterkt oppsigelsesvern

støtt kraftige tiltak mot sosial dumping

Annonse

Flere saker

Annonse

forsvar sykelønnsordningen

forsvar en sterk arbeidsmiljølov

forsvar offentlige pensjonsrettigheter

nei til privatisering av offentlig sektor

sikre retten til heltid

forsvar kollektive tariffavtaler

forsvar et sterkt oppsigelsesvern

støtt kraftige tiltak mot sosial dumping