JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL og LO er fornøyd

I NTL og LO er man fornøyd med tiltakspakken. – Dette er i overkant av hva vi hadde forventet, sier leder i NTL NAV, Jarle Berge.

may.berg@lomedia.no

– Vi er svært fornøyde med at regjeringen nå tar ytterligere grep for å lette situasjonen både for brukerne av NAV, og for de tilsatte i NAV, sier leder i NTL Turid Lilleheie.

NTL-lederen påpeker at det er viktig at det blir satt i gang tiltak som gir større trygghet for at folk får de stønader de skal ha og til rett tid. Lilleheie mener det er viktig at etaten styrkes med økt bemanning og at nødvendige IKT-prosjekt framskyndes.

– Vi også glade for at det nå blir foretatt en gjennomgang med formål å avdekke og fjerne ineffektive rutiner og forenkle eksisterende rutiner og at organisasjonen i løpet av høsten skal avklare ansvarsområder mellom de ulike leddene, sier Lilleheie.

– Dette er i overkant av hva vi hadde forventet, sier en fornøyd leder av NTL NAV, Jarle Berge etter å ha hørt statsråd Dag Terje Andersen presentere tiltakspakken som skal hjelpe NAV over kneika.

– 710 millioner ekstra til driftsbudsjettet gjør at det er mulig å opprettholde bemanningen. Dette er ei god håndsrekning i den situasjonen vi er i. Så blir det vår oppgave å forvalte disse pengene på en god og effektiv måte, sier lederen i landsforeningen.

Berge har bare et par innvendinger mot meldingen – at det ikke er avsatt midler til kompetanseutvikling og at NTL ikke har fått gjennomslag for sine krav om flere faste tilsettinger.

Berge er enig i statsrådens beskrivelse av situasjonen i NAV.

– Statsråden har satt seg godt inn i NAVs problemer og han skjønner utfordringene våre. Jeg håper denne pakken skal sette oss i stand til å gjøre en god jobb for brukerne våre, og at det kan bli slutt på medieoppstyret. Nå trenger vi arbeidsro, sier Berge.

Også i LO er reaksjonene positive på regjeringens tiltakspakke.

– Dette vil bety en betydelig styrking av NAV-kontorene og dermed deres mulighet til å yte service til brukerne, sier LO-sekretær Tor-Arne Solbakken.

Solbakken er spesielt tilfreds med at NAV-kontorene tilføres midler slik at de kan beholde alle ansatte og også får mulighet til å øke bemanningen ytterligere. LO påpeker også at det er positivt for brukerne at man har tatt grep for å forenkle saksbehandlingen ved utbetaling av dagpenger og andre ytelser.

Annonse
Annonse