JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klar for Ap-toppen

Politisk rådgiver Lubna Jaffery Fjell (28) overtar etter alt å dømme plassen til Saera Khan i Arbeiderpartiets sentralstyre.

Etter det Dagsavisen erfarer, går Saera Khan ut av Aps sentralstyre etter spåkoneskandalen.

Mange har ment at Hadia Tajik, en stigende Ap-stjerne, ville være et godt navn som ny innvandrer i sentralstyret. Men Tajik har meldt flytting til Oslo, og med Raymond Johansen som ny partisekretær og Jens Stoltenberg som leder er Oslo-kvota sprengt.

Vil gjerne

Det åpner veien for Lubna Jaffery Fjell (28). Hun er i dag politisk rådgiver for arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen. Hun er fra Bergen, født av pakistanske foreldre og gift med en nordmann. Fjell sier hun gjerne kunne tenke seg en plass i Aps sentralstyre.

– Anser du deg selv som Aps innvandringsalibi?

– Nei. Jeg er brun i huden, det er ikke til å komme bort fra. Men jeg er først og fremst bergenser, kvinne, født og oppvokst i Norge, men med foreldre fra Pakistan.

– Hvilke saker brenner du for?

Jobbe for Vestlandet

– Mange forskjellige, men hvis jeg skulle rangere dem, ville jeg sette barne- og familiepolitikk først, deretter innvandring og så Vestlandet.

– Hvor står du i integreringsdebatten?

– Det er viktig å utøve religionskritikk og det er en selvfølge at vi er mot radikal islam. Samtidig er det viktig å tenke på de jentene som opplever å bli slått, tvangsgiftet, og som ikke er en del av det norske samfunnet fordi deres foreldre ikke gir dem den friheten vi tar for gitt. Det handler om kultur. Radikal islam og kampen for disse jentene er to forskjellige debatter. Den siste er viktigst.

Den tunge representasjonen av menn fra Oslo gjør at det ikke er aktuelt å få utenriksminister Jonas Gahr Støre med i sentralstyret. Bjarne Håkon Hanssen skal ha frasagt seg gjenvalg til sentralstyret, mens Sylvia Brustad fortsatt ikke har sagt fra om hun ønsker gjenvalg eller ikke. Kjell Bjørndalen går ut fordi han har gått av som leder for Fellesforbundet, og erstattes av Arve Bakke. (ANB)

Annonse
Annonse