JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil øke pressestøtten

STØTTE: Toril S. Alfsvåg ble enstemmig valgt til ny leder av APF. På LO-kongressen i mai vil forbundet få gjennomslag for økt pressestøtte.
LO-sekretariatet har i hvert fall støttet forbundets kongressforslag om å styrke den økonomiske støtten til pressen. I forslaget til handlingsprogram heter det at «Pressestøtten er svært viktig for å opprettholde avismangfoldet, og mangfoldet er viktig for demokratiet. LO mener derfor at pressestøtten må styrkes for å hindre at aviser i en utsatt annonsemarkedsposisjon går inn, eller til helt andre aviser i løpet av kort tid.» Under landsmøtet ble dette kravet understreket av LO-leder Roar Flåthen. Og for mange av APFs medlemmer i utsatte aviser er pressestøtten helt avgjørende for framtida.
Landsmøtet som ble avholdt i Oslo 9. og 10. mars var preget av debatter om samarbeidsforholdene i Apressen og fagpressen, om eiernes krav til bunnlinja fører til dårligere journalistikk og kvalitet i krisetider og om det er behov for en pressegruppe med A-pressens formålsparagraf. Svaret på det siste spørsmålet var et klart ja.
Landsmøtet valgte Toril S. Alfsvåg, Rana Blad, som ny leder. Hun rykket opp fra nestledervervet i perioden fordi Eva Grønseth ble konserntillitsvalgt i A-pressen og dermed ikke kunne fortsette som APF-leder. Nestleder ble Helge Rønning Birkelund fra Oppland Arbeiderblad, mens Tore Sjølie, NJ, fortsetter som kasserer.

sym@lomedia.no

Annonse
Annonse