JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mister folk på lønn og miljø

I sommer har 23 av 330 fast ansatte sagt opp jobben ved Aker Yards Florø. – De får jo bedre betalt andre plasser enn de 151 kronene vi har i timen. Men den høye andelen utlendinger gir også problemer, sier klubbleder Audun Grønnevik.

Det er et problem for verftet at vante skipsbyggere med mer enn tjue års erfaring fra verftet slutter. Men Grønnevik tror de vil komme tilbake, og at de fleste grunnene til at folk forlater verftet, vil bli ordnet i løpet av den nærmeste tida.

– Verftet har tjent dårlig på noen av kontraktene vi har. Men nå er vi i ferd med å skaffe langsiktige kontrakter som gir bedre inntjening. Det vil gi mer sikkerhet, og jeg regner med at det også vil slå ut på lønna. 151 kroner timen er såpass lavt at noen søker seg til plasser med bedre betaling, som Svelgen, Høyanger, Stord og andre virksomheter i Florø, sier han.

Samarbeid og miljø

– Hva er problemet med utlendingene?

– Vi er 330 fast ansatte. Men det er omtrent like mange utlendinger på verftet nå. Mange kan verken snakke norsk eller engelsk. Da synes noen at det gamle miljøet vi hadde her, forsvinner. Vi får også problemer med å samarbeide. Dermed gjøres det feil som vi må rette opp. Det skaper også frustrasjoner, sier Grønnevik.

Kommer tilbake?

Men klubblederen har stor tiltro til at den nye ledelsen ved verftet vil ordne opp. Når verftet tjener bedre, regner han med at lønningene vil stige.

– Og så er det allerede vedtatt å få til både norsk- og engelskkurs, slik at vi kan få en bedre integrasjon. Jeg tror at vi må jobbe sammen med utlendingene og være mer i lag dagen igjennom. Men det krever jo et felles språk. Nå har vi fått en ledelse vi er svært fornøyd med. Den nye direktøren, Terje Bulling, hører på hva vi sier, og setter i gang forbedringer. Derfor tror jeg de vi har mista, kommer tilbake, sier Grønnevik til Magasinett.

Annonse

Flere saker

Annonse