JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avviser SVs skoleforslag

SVs partikolleger i den rødgrønne regjeringen avviser kategorisk partiets krav om å avvikle alle private skoler.

– Vi vedtok en ny privatskolelov i mai 2006 for å stanse etableringen av kommersielle privatskoler. Men vi sa ja til private skoler som Montessori og Steinerskolen som en viktig del av mangfoldet i utdanningssektoren. Arbeiderpartiet har ingen planer om å endre den loven eller endre standpunkt. Dette er urealistisk politikk, sier Arbeiderpartiets skoletalskvinne Gerd Janne Kristoffersen til Aftenposten.

– Privatskoleloven skal ikke endres. Jeg er glad i den offentlige skolen, men jeg har ingen problemer med å akseptere alternative pedagogiske og religiøse skoler, sier skolepolitisk talskvinne i Sp, Inger S. Enger.

Vedtaket på SVs landsmøte søndag er i strid med regjeringens politikk, som er tuftet på et bredt forlik med Stortinget som sikrer private alternativer til den offentlige skolen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse