JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avviser salg av Saugbrugs

Norske Skog vurderer å selge papirfabrikken Saugbrugs i Halden, skriver Dagens Næringsliv. – Bare spekulasjoner, sier både tillitsvalgte og informasjonssjef.

Norsk Skog er allerede i samtaler med utenlandske interessenter om å selge Saugbrugsfabrikken i Halden. Det skriver Dagens Næringsliv.

– Det var å ta litt hardt i, sier informasjonssjef Tom Bratlie til Magasinett.org.

– Vi strever med lønnsomheten innenfor magasinpapirproduksjonen i Europa og ønsker å restrukturere industrien. Vi ser etter løsninger i samarbeid med andre, enten gjennom joint venture, fusjoner eller andre måter, sier han.

Spekulasjoner

Heller ikke de tillitsvalgte tror avisene skriver sant.

– Dette er bare spekulasjoner. Jeg var på styremøte på torsdag i forrige uke, da var ikke salg av Saugbrugs et aktuelt tema, sier konserntillitsvalgt Kåre Leira.

Paul Kristiansen, tillitsvalgt ved Saugbrugs, tar også nyhetene med fatning.

– Det er klart at alt er til salgs for penger, men jeg tror ikke Norske Skog kan selge Saugbrugs og overleve, sier han. Ifølge Kristiansen har ingen ansatte blitt informert om at et salg er planlagt, og tror følgelig ikke noe på det.

Dialog med flere

Men informasjonssjef Bratlie vil ikke utelukke at en restrukturering i magasinpapir-segmentet vil innebære salg av nettopp Saugbrugs.

– Vi er i dialog med flere om løsninger innen magasinpapir. Vi håper å få til en best mulig løsning fortest mulig, sier han.

Overskudd

Norske Skog la fram resultatene for 2. kvartal på fredag. Det viser et overskudd før skatt på 173 millioner kroner. Det er bedre enn i fjor, men altfor lite til å forrente eiernes kapital, skriver Aftenposten.

Annonse
Annonse