JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avviser kritikken om barnevernet

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt avviser kritikken fra opposisjonen på Stortinget om situasjonen i barnevernet.

– Det er ingen krise i barnevernet, men det er mange barn som er i en kritisk situasjon, sier Anniken Huitfeldt (Ap) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

De parlamentariske lederne i Frp, Høyre, KrF og Venstre har krevd at barneministeren redegjør for Stortinget om situasjonen i barnevernet. Samtidig har opposisjonspolitikere i fagkomiteen på Stortinget kritisert statsråden.

Selvmotsigende

Barneministeren mener kritikken er selvmotsigende, siden spesielt Høyre og KrF uttrykker seg for og imot private løsninger i barnevernet.

– Det eneste de er enige om er å kritisere meg. KrF står jo bak den statlige overtakelsen av ansvaret for barnevernet som regjeringen støtter, sier Huitfeldt.

Barneministeren innrømmer at ikke alle barn som trenger hjelp fra barnevernet får det.

Bedre enn før

– Men fylkesmennenes tilsynsrapporter forteller at både situasjonen og kvaliteten i barnevernet nå er bedre enn den var før, sier hun.

Huitfeldt vil ikke svare konkret på om hun kommer til å redegjøre for saken i Stortinget.

– Nå er det opp til stortingskomiteen å behandle spørsmålet. Jeg er opptatt av å ha god kontakt med Stortinget, sier ministeren. (ANB)

Annonse
Annonse