JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bernander ny NHO-sjef

John G. Bernander overtar som ny direktør i NHO 21. september, og vil før den tid ikke komme med programerklæringer.

nina.sandaas@lomedia.no

Bernander ble i formiddag presentert i NHO-hovedkvartertet av NHO-president Paul-Chr. Rieber. Han omtalte valget av Bernander som «en god løsning, den beste for NHO» på grunn av hans brede erfaring og bakgrunn både fra næringslivet og politikken.

Den påtroppende direktøren er i dag partner i Mosvold Shipping Gruppen. Han var kringkastingssjef i NRK fra 2001 til 2007, nestleder i Høyre (1991-1994) og stortingsrepresentant i perioden 1989-1994. John G. Bernander har også vært statssekretær i Næringsdepartementet og politisk rådgiver i Industridepartementet.

Millionlønn

Ifølge Rieber vil Bernander gå på samme lønns- og pensjonsbetingelser som dagens direktør. Det vil si en fast årslønn på 2,6 millioner kroner og 12 måneders etterlønn ved oppsigelse. Han vil være tilsluttet en innskuddsbasert pensjonsordning fra 67 år, og en begrenset førtidspensjonsordning på 66 prosent av sluttlønn som gjelder fra 62 år. Disse betingelsene er kalibrert i forhold til lønns- og pensjonsvilkår som gjelder bredt i næringslivet, framholdt NHO-presidenten.

Han ble stilt spørsmål om NHO hadde vurdert en kvinnelig leder. Ifølge Rieber skulle NHO ha den beste kandidaten, og prosessen endte med en mann.

«Utfordringer vi ikke har sett før»

Bernander takket for tilliten og uttrykte glede over å ta over som leder for en tung og viktig medlemsorganisasjon, samfunnsdebattant og kamporganisasjon.

– Dette er en tid med utfordringer vi ikke har sett før for næringslivet. Jeg skal lytte og lære i et ordskifte, framholdt Bernander.

Han ville ikke komme med noen programerklæring for sine planer med organisasjonen før stafettpinnen overtas. Skifter skjer formelt først 21. september. Fram til da arbeider NHO-sjef Finn Bergesen jr. for fullt trøkk, ble det forsikret. Bergersen har vært administrerende direktør i ti år.

Annonse

Flere saker

Annonse