JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jubeldag på Hurum Papir

Det er bare jubel og glede å spore hos de ansatte på Hurum Papir i Buskerud. I formiddag ble det kjent at Atle Brynestads CG Holding kjøper den nedleggingstruede papirfabrikken.

Knappe to uker før den planlagte nedleggingen av Hurum Papir, kan de ansatte puste lettet ut. Dagens eier, Daimyo Industrier, selger fabrikken til CG Holdning, som eies av den kjente forretningsmannen Atle Brynestad. Selskapet omfatter blant annet Christiania Glasmagasin, Hadeland Glassverk, Porsgrunn Porselensfabrikk, Smart Club og Lyn Toppfotball.

Intensjonsavtalen ble undertegnet tidligere i august, nå blir salgskontrakten undertegnet.

Utrolig

Salget betyr at arbeidsplasser er reddet.

– I dag er det stormende jubel på fabrikken. Folk trodde nesten ikke det var sant da de fikk høre at salget gikk i orden, sier klubbleder Widar Israelson.

En avtale om levering av energi i de neste 25 årene er inngått med forbrenningsanlegget på nabotomta. Videre leie av grunnen fabrikken står på er ennå ikke formalisert, men Israelson regner med at eieren holder ord om leie fram til 2032.

Miljøvennlig

– Hurum Papir er en fabrikk med over 100 års tradisjon og med mange dyktige medarbeidere. Vi synes det er viktig å beholde en slik miljøbedrift i Norge. Den lokale ledelsen vil, samme med de øvrige ansatte, drive virksomheten videre, bekrefter direktør for spesialoppdrag Hans Harbitz i CG Holding overfor Røyken og Hurums Avis.

Hurum Papir er den eneste papirfabrikken i Norge som lager papir av innsamlede drikkekartonger. Uten denne fabrikken ville nordmenns tomme melkekartonger bli sendt til Sverige for resirkulering. Lite salg av resirkulert papir var årsaken til at Daimyo Industrier ikke så seg i stand til å drive videre.

Trenger flere folk

Også administrerende direktør Ivar Thun jubler i dag.

– Det er en gledens dag for oss på Hurum at en så stor og solid aktør som CG Holding har kommet til enighet med nåværende eier. Nå begynner arbeidet med å ansette riktig folk på riktig plass, og heldigvis vil mange av våre nåværende ansatte bli med videre, sier han til lokalavisa.

Flere ansatte har allerede sluttet og fått nye jobber. Nå blir de ønsket velkommen tilbake.

God løsning

Hans-Christian Gabrielsen, 2. nestleder i Fellesforbundet, er glad for nyheten om salget, og skryter av klubben som har stått på natt og dag for medlemmene.

– Jeg tror dette blir en god løsning. CG Holding vil være i stand til å videreutvikle fabrikken, og har de nødvendige ressursene for å få til bedre markedsføring og salg, også gjennom de andre bedriftene i konsernet, sier han.

– Det ville vært ille om ikke vi var i stand til å drive en fabrikk som resirkulerer kartong i Norge, uttaler Gabrielsen til magasinett.org.

Annonse
Annonse