JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Reagerer på Storbergets politi-angrep

Leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund reagerer kraftig på justisminister Knut Storberget (Ap) angrep mandag morgen.

– Ja, det gjør jeg. Det er rimelig spesielt at justisministeren bruker sin første dag etter sykmelding på å gå i strupen på Politiets Fellesforbund og de tilsatte i politiet, sier Johannessen til NTB.

– Det er ikke vi som har ansvaret for at norsk politi skal fungere optimalt. Det er han som har det politiske ansvaret, og det må han ta innover seg, sier han.

Storberget mener Johannessen og hans medlemmer siden i fjor høst har tegnet et falskt bilde av situasjonen i politiet som et ledd i organisasjonens lønnskamp. Johannessen avviser at det er han selv som har provosert fram angrepet ved sin konfronterende linje.

– Det må to parter til for å skape en konfrontasjon, og to til for å løse den. Vi har flere ganger lagt fram forslag til løsninger for statsråden, sier Johannessen.

Han framholder at han kan dokumentere påstandene om situasjonen i politiet, blant annet gjennom brukerundersøkelsen for politiet, «faktabeskrivelser fra ulike statistiske grunnlag i politiet» og uttalelser fra politifolk.

– Det er pussig at statsråden gjør krav på å forvalte hele sannheten, sier Johannessen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse