JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Virkelighetsfjern ledelse

– Vi tar avstand fra den virkelighetsfjerne måten Hydro-ledelsen nå begynner å agere på. Det gjelder både opsjoner og kommunikasjonsdirektørens velferdspermisjon, sier Svein Førsund, klubbleder ved Hydro i Holmestrand.

LO i Hydro er et samleforum for de fagorganiserte på samtlige Hydro-bedrifter i Norge. Klubben ved valseverket i Holmestrand – Hydro Aluminium Rolled Products – er del av dette.

LO i Hydro har sendt ut en pressemelding som sier at de ikke vil ha Cecilie Ditlev-Simonsen tilbake som kommunikasjonsdirektør. De fagorganiserte mener hennes håndtering av skattesaken har svekket Hydros omdømme.

– Tilliten til henne er borte, og vi ser ikke at hun kan komme tilbake som kommunikasjonsdirektør. Vi er uenige i at hun innvilges permisjon med lønn i denne situasjonen. Dette oppleves som en forskjellsbehandling i forhold til gjeldende praksis i Hydro, heter det i uttalelsen.

Mistillit

– Dette er vi helt enige i, sier Førsund. Mistilliten til henne går både på grunnlaget for velferdspermisjonen og lønna. Permisjon med 150 000 kroner i måneden for å håndtere skatteunndragelser er uakseptabelt.

Valseverket har 430 ansatte. Og ingen der i huset får permisjon med lønn for å rydde opp i ulovlige forhold. Ved for eksempel promilledom får vedkommende permisjon, men det er uten lønn, forteller klubblederen.

– Vi reagerer også kraftig på lønna til kommunikasjonsdirektøren. En månedslønn på 150.000 kroner tilsvarer halvparten av det vi tjener på et helt år, påpeker Førsund.

Uanstendig

Fellesforbundets 1. nestleder Arve Bakke sa til Dagsavisen i går at Cecilie Ditlev-Simonsen mangler anstendighet.

– Hadde hun hatt anstendighet, hadde hun valgt å ta permisjon uten lønn når permisjonen skal brukes til å rette opp i eget skattesnusk. Selv om hun eventuelt har rett på en slik permisjonsavtale.

Dessuten har hun jo noen opsjonsmillioner hun kan ta av, tilføyde Bakke.

I ettermiddag ble det kjent at Cecilie Ditlev-Simonsen er blitt sykmeldt.

Annonse
Annonse