JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bare en elbil på Stortinget

Frps politiske rådgiver Jan Vidar Hansen eier den eneste elbilen som er å finne i Stortingets garasje.

– Det er litt morsomt at Frp er de eneste som har elbil, og som gjør noe mer enn å snakke om det. Jeg hadde forventet at det skulle være flere her, sier Hansen til Teknisk Ukeblad.

Hans grønne Cityjet er over 10 år gammel, og okkuperer dermed en av de fire parkeringsplassene for elbiler i Stortingets garasje. De tre andre står tomme.

Gunnar Kvassheim (V) er leder for energi- og miljøkomiteen på Stortinget. Han tror ikke at Frp har noen plan om å «snik-elektrifisere» Stortinget.

– Det må være veldig små skritt, i så fall. Frp har vært med på mange forslag om en mer miljøvennlig bilpark. Men de ønsker å gjøre vedtak som medfører langt større utslipp enn det en rådgiver med elbil kan veie opp for, sier Kvassheim til Teknisk Ukeblad.

Han mener mangelen på elbiler på Stortinget avspeiler resten av samfunnet. Selv kjører han en ni år gammel Toyota bensinbil.

– Jeg kjører så lite bil at jeg ikke har funnet det naturlig å skifte den ut ennå, sier Kvassheim, som lover å kjøpe en mer miljøvennlig bil neste gang. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse