JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bevegelse i politikonflikten

Politidirektør Ingelin Killengreen vil ha dialog for å få en slutt på konflikten i politiet og lederen i Politiets Fellesforbund.

Arne Johannessen, sier seg villig til å være med.

Politidirektøren inviterer fagforeningene til å delta i en arbeidsgruppe som skal se på behov og utfordringer rundt politiets arbeidstidsordning. Målet er å komme fram til en felles forståelse som kan danne grunnlag for senere forhandlinger.

– Jeg er opptatt av å sikre en best mulig fremtidig polititjeneste. Den pågående konflikten har vart altfor lenge. Jeg ser det derfor som viktig å bidra til en dialog, sier Killengreen.

Positiv fagforening

– Vi synes dette er et flott initiativ som vi applauderer. Det er nødvendig for å komme videre og for å berede grunnen for en politisk prosess, sier Johannessen til NTB.

Politiets Fellesforbund har lenge etterlyst et initiativ fra ledelsen i politiet, og viser til at politidirektøren er en vesentlig premissleverandør for den politiske ledelsen.

– Vi har felles interesse i å finne en plattform som kan danne grunnlag for å komme ut av den konfliktsituasjonen vi er i, sier Johannessen.

Til uka

Ifølge politidirektøren skal arbeidsgruppen se på de konkrete resultatene fra evalueringen av de gjeldende arbeidstidsbestemmelsene i politiet, og raskest mulig komme med anbefalinger til hvordan utfordringene som foreligger best kan løses.

Arbeidsgruppen vil ha sitt første møte allerede denne uka. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse