JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rådville politikere

Postkom har vært i møte med den rødgrønne fraksjonen i Stortingets Transport- og kommunikasjonskomite for å snakke om EUs 3. Postdirektiv. Rådville politikere ba om innspill.

may.berg@lomedia.no

Et utvalg av Sp- Ap- og SV-representanter i Stortingets Transport- og kommunikasjonskomite lyttet velvillig til Postkom-leder Odd-Christian Øverlands innstendige oppfordring om å ta opp kampen mot EUs 3. Postdirektiv, som Norge skal ta stilling til i nær framtid.

Ifølge EUs tidsplan skal direktivet tas inn i norsk lovverk i 2011, eller senest i 2013.

Motstand i SV og Sp.

Kampen mot postdirektivet er jobb nr. 1 for Postkom fram til Stortingets behandling av saken.

Landsmøtene i Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet har vist at det er betydelig skepsis og motstand mot direktivet i de to partiene. SVs landsmøte vedtok for et par uker siden en uttalelse mot direktivet.

På Sps landsmøte forrige helg gikk partileder og samferdselsminister Liv Signe Navarsete langt i å forskuttere et nei fra Sp.

Men hva med Ap?

Men Arbeiderpartiet er i flertall i regjeringen, og valgte å kjøre over regjeringspartnerne og vedta Tjenestedirektivet ved forrige korsvei.

Skal man tolke signalene fra Ap-politikerne i Transport- og kommunikasjonskomiteen, er Arbeiderpartiet et stykke unna å ta i bruk reservasjonsretten mot et EU-direktiv. Det vil i så fall bli for første gang Norge valgte å si nei til et EU-direktiv.

– Helt ærlig, jeg kan vanskelig se for meg at EUs 3. Postdirektiv ikke blir implementert i norsk lovverk, enten i 2011 eller senest i 2013, sa Tor-Arne Strøm (Ap).

– Hvis dere har et råd om hvordan vi kan unngå implementering, tar vi gjerne imot, sa partikollega Eirin Faldet.

Skal møte Postkom-tillitsvalgte.

De tre partiene, samt FrP, kommer til å være representert på et debattmøte om postdirektivet 22. april. Møtet arrangeres i forbindelse med at Postkoms landsstyremøte, hvor postdirektivet står øverst på dagsordenen.

Øverland oppfordret også den rødgrønne fraksjonen i Transport- og kommunikasjonskomiteen til å sørge for at regjeringen i sitt neste budsjett oppfyller løftene om statlig betaling for ulønnsomme posttjenester.

Dessuten henstilte Øverland komiteen om å starte diskusjonen om ny konsesjon for Posten Norge snarest. Nåværende konsesjon går ut 31. januar 2010.

– Det er på tide at Stortinget starten en diskusjon om hva Posten Norge skal være i framtida, sa Øverland.

Annonse
Annonse