JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Palestinerne ønsker samling

Over 90 prosent av palestinerne mener at Fatah og Hamas bør forhandle om å danne en nasjonal koalisjonsregjering.

– Lederskapet bør ta meningsmålingen fra Fafo alvorlig, sier Terje Kalheim i LO.

Kalheim, som er informasjonsrådgiver i LOs internasjonale avdeling, var selv i palestinske områder i forrige uke.

Verre av blokaden Han så de materielle ødeleggelsene etter Israels angrep på Gaza og hvordan den økonomiske situasjonen gradvis er blitt verre som følge av den israelske blokaden.

– Det er helt åpenbart at palestinerne får det verre og verre. De sier det ikke selv , men vi som har besøkt området i noen år, kan konstatere det, sier Kalheim.

Fornyelse i lederskapet Hovedbudskapet i den meningsmåling Fafo har gjennomført for en måned siden både på Vestbredden og i Gaza er et håp om samling og en tynnslitt tillit til eget politisk lederskap. Kravet om fornyelse i eget politisk lederskapet er svært tydelig, spesielt innenfor Fatah Dessuten tror palestinerne ikke at det internasjonale samfunnet kan bidrar til en løsning på konflikten med Israel.

Fortvilet over splittelsen – Palestinerne er fortvilet over at de er et splittet folk. Men de kommer ingen vei så lenge konfrontasjonen mellom Fatah og Hamas vedvarer. Vår partner på Vestbredden, palestinsk LO, er en brobygger over ulike politiske motsetninger, framholder Kalheim.

Det alle nå håper på er at den fengslede Marwan Barghouti skal bli satt fri i en fangeutveksling med Israel. Bargouthi som har suttet i arrest fra 2002 nyter stor tillit i alle leire.

Annonse
Annonse