JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pub-duell om arbeidslivet

Fellesforbundets fagforeninger i Bergen vil vite hvordan arbeidslivet skal se ut i "Frp-land". I morgen kveld skal Fremskrittspartiets 1. nestleder Per Sandberg svare - i faglig-politisk duell med Fellesforbundets Kjell Bjørndalen.

Kjell Sørensen, leder av Fellesforbundets avdeling 5 og en av arrangørene, regner med at det blir "stinn brakke" i Sophusstuen i Folkets Hus. Debattmøtet starter kl. 18.30 og varer trolig fram til kl. 21.

Hvilket arbeidsliv?

Temaområdene er som klippet ut av dagsordenen til et fagforeningsmøte: Arbeidsmiljø, arbeidervern, helse, miljø og sikkerhet, sosial dumping, tariffpolitikk og rammene rundt arbeidslivet. Som for eksempel spørsmålene om hva det offentliges rolle skal være i et arbeidsliv snekret over Frp-lest, hvilken rolle partene i arbeidslivet sentralt burde ha og hva som skal avgjøres på den enkelte bedrift.

– Dette er meget sentrale spørsmål for oss i fagbegevelsen. Frp har jo ambisjoner om å være arbeidsgivere her i Bergen etter valget. Da får de nå svare på hvilket arbeidsliv de vil ha, forklarer Sørensen overfor magasinett.org.

Frp og arbeidstakernes rettigheter

– Vi vil høre av Sandberg hva som er Fremskrittspartiets politikk i forhold til arbeidstakernes faglige rettigheter - våre rettigheter, fortsetter Sørensen og forteller at Fellesforbundet i Bergen med denne duellen gir Fremskrittspartiet "svar på tiltale". Sandberg hadde lovet Fellesforbundet å stille opp "på et større møte med tillitsvalgte og medlemmer for å kunne forklare Frps syn på arbeidslivet".

Pubatmosfære

Det får han altså rikelig anledning til i Bergen i morgen kveld. Arrangørene har sørget for "litt pub-atmosfære" og regner med at Sophusstuen fylles til godt opp.

– Ja, jeg regner med at det blir friske diskusjoner, sier Sørensen til magasinett.org.

Annonse

Flere saker

Annonse