JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gir bort fangsten

For å slippe å dumpe fangsten, har flere fiskere i nord den siste uka tilbudt seg å gi bort fisken.

Den store torsken, som det er mer av i havet enn på mange år, kan stort sett bare brukes til salting. Dessuten har saltfiskmarkedet stoppet helt opp i vinter, skriver FiskeribladetFiskaren.

Ved flere anledninger er fangst på mellom 10 og 15 tonn levert til mottak og bokført som skadd fisk, for så å bli betalt med 3,66 kroner per kilo. Det er 40 prosent under minstepris.

Avisen kjenner navnet på flere av båtene det gjelder og har snakket med fiskekjøpere som bekrefter tilbudene.

– Fiskerne er fortvilte, og ønsker bare å bli kvitt fisken, nærmest koste hva det koste vil, forteller fiskekjøpere.

Det er i første rekke større båter uten fast tilhørighet og leveringsavtaler som sliter. Omsetningssjef Willy Godtliebsen i Norges Råfisklag fortviler over rapportene.

– For det første er det uprofesjonelt. For det andre er det ulovlig med denne typen salgstilbud som er med på å undergrave hele prissystemet, sier han. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse