JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skuffet over sprøyteromslov

Kristelig Folkeparti reagerer sterk mot regjeringens ønske om å videreføre den midlertidige sprøyteromsloven.

– Dette er å legge til rette for bruk av narkotika, og det er enda et skritt i helt feil retning, mener KrFs helsepolitisk talskvinne Laila Dåvøy.

Når regjeringen ønsker å videreføre den midlertidige sprøyteromsloven, betyr det at kommuner som ønsker det kan etablere sprøyterom.

– Ordningen med sprøyterom innebærer en legalisering av narkotikabruk. Dette er klart i strid med forbud mot omsetning, bruk og oppbevaring av narkotiske stoffer i straffelovgivningen. FNs internasjonale narkotikakontrollbyrå, INCB, har i sin årsrapport for 2005 påpekt at en ordning med sprøyterom heller ikke er i overensstemmelse med FNs narkotikakonvensjoner, uttaler Dåvøy.

For at kommunen kan etablere sprøyteromsordningen, må ordningen være et supplement til en rekke tiltak for mennesker med omfattende narkotikaavhengighet. Sprøyterom skal ikke erstatte tiltak som retter seg mot forebygging eller øvrige helse- og sosialtjenester i kommunen, understreker Helse- og omsorgsdepartementet.

I forslaget heter det at kravet om bemanning både med helsefaglig og sosialfaglig persontall skal videreføres. I tillegg foreslås det å opprettholde vilkåret om det kun skal være lov å besitte og injisere én brukerdose heroin i sprøyterommet.

Videre skal sprøyterom kun foregå i offentlig regi, og ikke kunne settes bort til private aktører. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse