JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Gi de ansatte tariffavtale

Fellesforbundets leder Kjell Bjørndalen ba konferansearrangør Synnovate MMI rydde opp i eget hus da han deltok på deres seminar om bedrifter og samfunnsansvar.

Drøyt 230 representanter fra norsk samfunns- og næringsliv var samlet i Oslo på Synnovate MMIs årlige fagdag. Temaet var ”Fremtidsbedriften – med utvidet samfunnsansvar”.

Arbeidsfred

Fellesforbundets Kjell Bjørndalen brukte sin innledning til å snakke om betydningen av et godt samarbeid mellom ansatte og ledelse, om tariffavtalenes betydning samt det ansvaret begge parter må utvise for å sikre en sunn utvikling i norsk næringsliv. Etter å ha innledet, kom Bjørndalen med en oppfordring til konferansearrangøren.

– Jeg vil tillate meg å oppfordre Synnovate MMI til å enes med Handel og Kontor om en tariffavtale i denne bedriften. Om dere sikrer de ansatte gode lønns- og ansettelsesforhold, vil det også sikre bedriften arbeidsfred, sa Bjørndalen til forsamlingen – som lo, overrasket over at MMI i snart tre år har nektet å inngå tariffavtale.

NHO-støtte

– Selv om Fellesforbundet ikke har noe med akkurat dette avtaleforholdet å gjøre, vil jeg på det sterkeste anbefale bedriften å ordne opp. Etter 30-40 år i denne bransjen vet jeg at dere ikke har noe å tape på det, sa han.

NHO-direktør Sigrun Vågeng, som skulle innlede etter Bjørndalen, støttet ham – om enn i en noe mer forbeholden tone.

– Jeg hører du lover MMI arbeidsfred hvis de inngår avtale, men det kan jo være uroligheter selv på bedrifter med tariffavtale. Det dere i alle fall vil få, er engasjerte folk og avklarte forhold, og det er bra, sa Vågeng.

Annonse
Annonse