JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vi har god tid

Næringsminister Sylvia Brustad (Ap) sier hun ikke er opptatt av å finne en løsning på Aker-striden før Arbeiderpartiets landsmøte lørdag.

Flere har ment at det er viktig for Arbeiderpartiet å finne en løsning på Aker-konflikten før partileder Jens Stoltenberg holder sin åpningstale på Arbeiderpartiets landsmøte i Oslo lørdag. Men nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap) sier at hun ikke lar seg stresse av Ap-landsmøtet og at Aker-samtalene går sin gang uavhengig av møtet.

– Vi har god tid, sier Brustad om forhandlingene som hun selv ikke deltar i.

Heller ikke torsdag kom partene i striden rundt de omdiskuterte Aker-transaksjonene fram til noen løsning. Det er blitt antydet at en løsning ikke vil komme før mandag.

At Kjell Inge Røkkes Aker har solgt fem selskaper til Aker Solutions ASA uten at staten har godkjent avtalen, liker regjeringen dårlig. Avtalen har påført staten milliardtap fordi aksjene har falt i verdi.

Ingen endring

– Samtalene er konstruktive og jeg håper fortsatt på en løsning, men den er ikke her nå, sa Brustad til NTB torsdag kveld.

Hun vil ikke si noe om hva som blir veien ut av den fastlåste konflikten mellom regjeringen, svenske Investor og Saab på den ene siden, og Aker ASA på den andre. Hvilken tidsramme partene har, innholdet i samtalene og hvilke personer som sitter rundt forhandlingsbordet ønsker hun heller ikke å uttale seg om. Men hun sier regjeringen fortsatt mener kjøpet av de fem selskapene må behandles av generalforsamlingen i Aker Solutions.

– Du kan trygt si at det ikke er noen endring i situasjonen fra onsdag kveld, sa konserndirektør Geir Arne Drangeid i Aker ASA om forhandlingene torsdag formiddag.

Heller ikke han ønsker å kommentere status underveis.

Ekspertstøtte

Jussprofessor Tore Bråthen ved Handelshøyskolen BI og en rekke av toppene i Juss-Norge gir i et notat Røkke full støtte i striden om Aker Solutions-kjøpene.

– Vi som står bak notatet er helt på linje i disse spørsmålene, sier Bråthen.

Muligheten for et statlig søksmål mot Røkke har også vært antydet. Men heller ikke på dette punktet får regjeringen støtte fra ekspertene:

– For at et slikt søksmål skal føre fram, må man påvise at Røkke har gjort noe feil, og det er ikke påvist noen feil i saksbehandlingen så langt, sier Bråthen.

Han mener Røkke ikke har tøyd loven i denne saken.

– Nei, dette ligger innenfor lovens grenser. Den framgangsmåten som er valgt her, ville man også ha anbefalt i andre lignende saker, sier Bråthen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse